Läs om Hannah´s funderingar runt en viss flagga!
Vad ska man säga!
Klurigt värre = )
Nu har jag i alla fall mumsat i mig fredagens specialare:
Tacos och vin!
Ovanligt?
Nej, inte hos Söderblom´s på Nygård´s =)))))
Söker nu recept med parmesanost!
Så till alla er parmesanälskare, hit med ett smarrigt recept = )
Kram Lena
Sussie
29 oktober 2010 18:35
Italienska kalvfärsbullar med citron och parmesan
Relaterat40-50 st, 30 minuter
Inspirationen till köttbullarna hämtar vi från Syditalien.
1/2 dl ströbröd
1 dl vispgrädde
500 g kalvfärs
2 ägg
1-2 vitlöksklyftor
1 1/2 tsk torkad oregano
1/2-1 tsk chiliflakes
salt
nymalen svartpeppar
1 citron
1 1/2 dl färskriven parmesan
smör och olivolja till stekning
Låt ströbrödet svälla i grädden en stund. Blanda i kalvfärs, ägg, vitlök, oregano, chiliflakes, salt och rikligt med svartpeppar. Tvätta citronen noga och riv ner skalet tillsammans med parmesan.
Fukta händerna och rulla ganska små köttbullar. Stek i omgångar i smör och olivolja på medelvärme. Värm i ugnen inför serveringen.
Lena
29 oktober 2010 18:42
Åh, så mycket gott det finns!
Kram Lena
Mita
29 oktober 2010 18:38
Enkelt och supergott!
Pasta med strimlad lufttorkad skinka, riv över massor med parmesan, lite basilikablad, olivolja och nymalen svartpeppar!
http://rocotopeppers.bloggplatsen.se
Lena
29 oktober 2010 18:42
Mums!
Gillar enkelt = )
Kram Lena
Sussie
29 oktober 2010 18:39
Trattkantarell soppa
1 1/2 liter rensade trattkantareller
1 liten gul lök, hackad
2 msk smör
1,2 liter vatten
1 1/2 hönsbuljongtärning
2 1/2 dl mellangrädde
1/2 dl torr el halvtorr sherry
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl grovt riven parmesan
Fräs svamp och lök i smöret i en stor kastrull. Tillsätt vatten, hönsbuljong och mellangrädde. Koka soppan sakta i cirka 10 minuter. Kör soppan slät i en mixer eller med en stavmixer. Häll tillbaka i kastrullen och smaksätt med sherry, salt och peppar. Koka upp och servera i skålar med parmesanosten vid sidan om.
Lena
29 oktober 2010 18:41
Tack!
Kram Lena
Lena
29 oktober 2010 18:41
Tack!
Kram Lena